Ontstaan Carmel Quintet

Het “Carmel Quintet” ontstond uit het “Carmel Duo”: Freek van Diest (viool en altviool) en Doron Peper (gitaar en zang).

Freek en Doron zijn al ruim vijfentwintig jaar muzikale partners. Al op de middelbare school zaten zij samen in folk- en country bandjes en maakten zij Ierse-, Engelse en Schotse volksmuziek. Zij hebben beiden gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium: Freek studeerde viool en altviool bij Laslov Simon en Thomas Lorand; Doron kreeg naast zijn opleiding schoolmuziek zangles van Trudi Koeleman en David Hollestelle en studeerde gitaar bij Dick Hoogeveen.

Doron en Freek werken bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam: Freek als stafdocent van de afdeling strijkinstrumenten en Doron als projectleider SKVR Wijkmuziekprojecten.

Na een aantal malen muziek verzorgd te hebben op joodse feesten zijn Doron en Freek zich gaan toeleggen op Israëlische- en Klezmermuziek onder de naam  “Carmel Duo”.

Het Carmel Quintet bestaat meer dan dertig jaar en wordt aangevuld door Roeland Kapaan (saxofoons en klarinet), Jos Muller (toetsen en zang), Ruud Spetter (slagwerk) en Paul van den Berg (contrabas en basgitaar). Meer informatie hierover op de homepage.